Началото на Осмото издание на международния конкурс за дизайн jumpthegap®,

...

Началото на Осмото издание на международния конкурс за дизайн jumpthegap®,
Коментари Харесай

Осмото издание на международния конкурс за архитектура и дизайн jumpthegap® започна с представяне в Москва


Началото на Осмото издание на интернационалния конкурс за дизайн jumpthegap®, иницииран от Roca, бе оповестено на особено събитие. То се състоя на 10 октомври в Държавния музей на архитектурата А.В.Щусев в Москва (Русия). На него бяха показани в елементи всички условия и стадии на новото издание на състезанието. От този миг е дейна и формата за регистрация на уеб страницата на състезанието.

В търсене на нови новаторски и устойчиви концепции за банята на бъдещето, състезанието проведен от Roca е платформа за изява на млади архитекти и дизайнери. Той се утвърди като един от значимите състезания за дизайн в международен мащаб. Целта му е да предложи платформа, където студенти по архитектура и дизайн и експерти на възраст под 40 години да покажат своя гений посредством концептуални, устойчиви и новаторски решения за банята на бъдещето. От първото издание през 2004 година, jumpthegap® е в съдействие с Център за дизайн Барселона (BCD Barcelona Centre de Disseny). За миналите седем издания, състезанието има над 20 600 участници от 134 страни.

Началото на новото издание на състезанието биенале бе сложено с показване на журито. Негов ръководител е именития бразилски проектант Руй Отаке. Във формата jumpthegap®(talk), известният проектант, началник на студио VOX Architects в Москва, Борис Воскобойников изнесе лекция семинар за вътрешната архитектура озаглавена "Изпълнение на съня, блян към благополучие. Създаване на нова сила ". След това, в архитектурния музей гостите имаха опция да видят в скъсен вид изложбата Next Bath Experience. Тази аудиовизуална галерия бе показана в цялостната си версия в Музея на дизайна (Disseny Hub) в Барселона предходната есен. Тя демонстрира петте тематики, изследвани с показаните конкурсни планове в седемте минали издания на jumpthegap®. Всички планове са обединени в пет групи съгласно техните съществени хрумвания с цел да показват на посетителите не толкоз далечното и по-малко необичайно бъдеще на банята.



Журито

От първото издание, журито на jumpthegap® се откроява със своята съответност, като сплотява известни експерти от региона на архитектурата и дизайна. В това издание, ръководител на журито е известният бразилски проектант Руй Отаке. Останалите членове на журито са влиятелни експерти от разнообразни страни по света: Емилио Кабреро (Мексико), шеф на Световна столица на дизайна Мексико 2018 и Седмица на дизайна в Мексико; Мурат Табанлиоглу (Турция), създател на Tabanlıoğlu Architects, учител, преподавател и куратор; Дорота Козиара (Полша) дизайнер, художник и куратор; Борис Воскобойников (Русия), началник и основен проектант на студио VOX Architects и притежател на награди от съветски и интернационалните конкурси; Карло Рати (Италия), проектант, инженер, учител в Масачузетският софтуерен институт (MIT) и съосновател на интернационалното студио за дизайн и нововъведения Carlo Ratti Associati; Хосеп Конгост (Испания), шеф на Центъра за дизайн Roca и Исабел Ройг (Испания), общоприет шеф на BCD (Център за дизайн Барселона) и някогашен ръководител на BEDA (Бюрото на европейските асоциации за дизайн).

За премията на фондация We Are Water, членове на журито са: Ксавиер Торас (Испания), шеф на Фондация We Are Water; Дебора Сюард (САЩ), шеф на Регионалния информативен център на Организация на обединените нации за Западна Европа и Лоу Чю Хуей (Сингапур), началник Дизайн за Philips в Азия и началник Връзки с обществеността за Philips в Сингапур.

Ключови дати и регистрация

Регистрацията за присъединяване в състезанието се прави през формалния уеб страница www.jumpthegap.net Крайният период за регистрация е 27 март 2019 година Периодът за подаване на планове е до 25 април 2019 година През май се открива интервал за прецизиране и откакто бъдат получени всички дефинитивни планове, журито ще направи своя избор през юни. Церемонията по награждаването с финалистите от цялостен ​​свят ще се организира в Музея на дизайна (Disseny Hub) в Барселона на 10 октомври 2019 година

Категории и награди

В състезанието се присъждат три награди: по една премия от 10 000 евро в двете категории Професионалисти и Студенти; специфичната премия за резистентност на Фондация We Are Water е в размер 6 000 евро.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР